Ankomst og aktiviteter

Ankomst

Rottem er en liten bukt som ligger i Snillfjord kommune. Her er det for det meste hyttefolk, og noen få fastboende. Hit kan du kjøre fra Trondheim, noe som tar omtrent to timer. Følg E6 fra Trondheim til Klett hvor du så tar av på E39 mot Orkanger. Fra Orkanger ta vei 710, før du så tar av til venstre inn på vei 714 mot Hitra og Frøya. Når du kommer til Sunde tar du av til venstre mot Vågan, etter omtrent 4 km er det en avkjøring ned til høyre mot Rottem.


Det er også muligheter for å komme seg hit med båt. Da tar man Kystekspressen ( se rutetabell, velg rute Trondheim - Kristiansund) fra Trondheim til Sandstad. Herfra må man bestille taxi til Rottem ved Hitra Taxi tlf. 96 50 59 50 eller Snillfjord Taxi tlf. 72 45 51 22.


Det er også bussforbindelse fra Trondheim til Sunde. Se www.atb.no, rute 320.Aktiviteter

På Rottem kan vi tilby fjordfiske i blant annet Hemnfjorden, Åstfjorden og Trondheimsleia. Her kan man få all slags saltvannsfisk som befinner seg i norske farvann. Området er også fint for turer i fjell og mark hvor man kan plukke sopp om høsten og se et rikt dyreliv.


Fillan er sentrum på Hitra og er en halv times kjøring fra Rottem. Her finner du butikker med utvalg innen klær, sko, interiør, sports- og fiskeutstyr, samt apotek, dagligvarer og vinmonopol. På Fillan er det også bowlinghall. Like etter Fillan sentrum finner man også Kystmuseet hvor man kan få et innblikk i ny og gammel kystkultur.


På Hemnskjel finner du godt bevarte krigsminner med mulighet for omvisning. Under andre verdenskrig var det 700 soldater på stedet, og de hadde oversikt over eventuelle angrep fra Trondheimsleia og Hemnfjorden. Det ble også bygd et lite samfunn med sosiale tjenester og to fangeleirer på området. For mer informasjon se her. For omvisning i bunkeren ta kontakt med Kystmuseet på tlf.  72 44 40 10.


I tillegg kan man ta en sightseeing i Trondheim. Her finner man severdigheter som Munkholmen, Nidarosdomen, Kristiansten festning, Gamle bybro og Bakklandet. For mer informasjon se Visit Trondheim side hjemmesider her.


Legekontor

På Fillan finner man også Hitra Legekontor om uhellet er ute.